Gok Licenties

Al jaren is de Nederlandse overheid bezig om online gokken te reguleren middels te vergeven gok licenties. Waar andere Europese landen zoals engeland, noorwegen, italie en Belgie al lang gokken op internet gereguleerd hebben is dit bij Nederland nog niet het geval. Op dit moment is er nog een grote discussie over de te heffen kansspel belasting. Voor offline ligt er een voorstel om dit op 20% te zetten.
Rijksoverheid gok vergunning
De offline branche is hier fel op tegen omdat deze partij nu 29% ksb betaald en dat zou oneerlijk zijn, daar deze branche altijd legaal heeft geopereerd en dit dan zou betekenen dat illegale partijen niet alleen een vergunning krijgen maar ook nog eens beloont worden.
Zoals het nu lijkt zijn de VVD (Jeroen van Wijngaarden) en de PvdA (Mei Li Vos) het samen wel eens dat zowel de offline als online gokmarkt hetzelfde percentage kansspel belasting moeten betalen.
Enkele grote (nu nog illegale) aanbieders vinden zelfs 20% nog te hoog en dreigen zelfs om dan gewoon illegaal te blijven. Hun statement is dat hun al een vergunning op malta hebben en dat daardoor automatisch via EU hun een vergunning hebben voor de hele Europese unie.
Vanaf 1 december 2014 kunnen kansspel bedrijven de rijksoverheid al laten weten geinteresseerd te zijn, zodat de overheid al vast kan inventariseren hoeveel partijen een gok vergunning willen.